Select Page
RECENZIJA: REVOX SERUM SA SALICILNOM KISELINOM

Doslovno, jedan od najboljih proizvoda sa salicilnom kiselinom koji sam do sada probala je upravo ovaj Revox Just Salicylic Acid 2% piling rastvor. 

Namenjen je masnog koži, koži sklonoj nepravilnostima, mitiserima, bubuljicama i aknama. Radi tako što efikasno čisti kožu iznutra, uklanjajući sve nečistoće koje dovode do pojave bubuljica. Na mojoj koži, pokazala se odličnom u borbi protiv upornih mitisera u predelu T-zone i regulaciji viška sebuma. Nakon dva meseca od početka korišćenja, pore su mi čistije, mitiseri su se značajno smanjili a koža je sveža i blistavija. Takođe, lepo i efikasno isušuje bubuljice nastale stalnom upotrebom maski za lice. Već nakon nekoliko korišćenja, te bubuljice su nestale, a nove skoro da se i ne pojavljuju. Ovaj piling rastvor ne sadrži parabene, minerale, parafin.

Želim da vam naglasim da je za potpuni efekat svakog proizvoda (pa i ovog seruma) neophodno vreme i strpljenje, stoga ne odustajte, ako imate problem sa kožom koja se masti i ima bubuljice, dajte vremena ovom proizvodu i sigurno će vam pomoći u rešavanju problema. Takođe, bitan je način upotrebe i pravilno korišćenje. U nastavku teksta pročitajte više o salicilnoj kiselini i pravilnoj upotrebi ovog proizvoda: 

SALICILNA KISELINA jedna od najpopularnijih i toliko često hvaljenih beauty saveznica, jer uklanja mitisere, bubuljice i ostale nepravilnosti. Razlog što je salicilna kiselina tako moćna je to što može da prodre duboko u pore što joj omogućava da vrši eksfolijaciju i u porama kao i na površini kože. Salicilna kiselina je beta hidroksilna kiselina (BHA) dobijena iz prirodnih izvora kao što je crna vrba, zimzeleno lišće ili kora slatke breze. Deluje tako što dubinski čisti zatvorene pore, prodirući duboko u kožu. Kiselina raskida veze između ćelija na površinskim slojevima kože, ukljanja izumrle ćelije i višak sebuma. Ovo dovodi do smanjenja nepravilnosti na koži, blistavijeg tena i zdravijeg izgleda kože.

Efikasna i moćna, ali ipak ne bezazlena, stoga sa salicilnom kiselinom treba da budete oprezne. Koristi se u večernjoj rutini, ne svakoga dana, svaki drugi dan ili 3 puta nedeljno sasvim je dovoljno za pravi efekat ovog moćnog sastojka. Ne sme se kombinovati sa drugim direktnim kiselinama. Ne treba je koristiti na osetljivoj, suvoj, koži sklonoj perutanju. Kožu ne treba previše pilingovati niti utrljavati proizvod u kožu, kako ne bi došlo do prekomerne upotrebe. Dovoljno je 4- 5 kapi proizvoda. Nakon upotrebe ovog pilinga, treba koristiti proizvode na bazi hijaluronske kiseline, koja će hidrirati kožu.

Ovaj serum, možete pronaći u DM drogerijama i Alexandar Cosmetics radnjama u Srbiji. 

Da li ste ga probale?

Kakva su vaša iskustva?

 

Foto: livelovelaugh.co.rs