Select Page
RICINUSOVO ULJE: NAJBOLJI SAVEZNIK ZA RAST KOSE, TREPAVICA I OBRVA

Ricinusovo ulje, jedan je od najčešće korišćenih prirodnih sastojaka, uz pomoć koga možemo postići željenu dužinu i gustinu kose, trepavica, obrva…Zar svaka od nas ne želi dugu, gustu kosu, duge trepavice i gušće obrve? Umesto skupih šampona i nadogradnje trepavica, okrenite se ovom prirodnom, moćnom sastojku, a rezultati sigurno neće izostati.

U mojoj rutini nege, ricinusovo ulje, dugo je zastupljeno. Kada želim da mi kosa brže poraste, pre pranja, utrljam dovoljnu količinu ulja u teme i sačekam da odstoji od 30 – 45 min. Nakon toga, kosu dva puta ispiram. I ako deluje prilično masno, ulje se sasvim ispere i ne ostavlja mi masne tragove. Ovim postupkom pospešuje se cirkulacija krvi u temenu, što stimuliše rast kose. Sa druge strane, omega 9 koji se nalazi u ovom ulju, hidrira i omekšava vlasi kose, što je čini jačom, zdravijom i otpornijom. Blagotvorno deluje i na pojavu peruti. Redovnom upotrebom, može popraviti i oštećenja kose nastala od farbe i blanša, kao i prese.

Ako imate slabe, tanke i retke trepavice, ponovo u pomoć uskače ricinusovo ulje. Svako veče, pre spavanja, malu količinu ulja nanesite na koren čistih trepavica. Budite oprezne, jer ne bi trebalo da dođe u kontakt sa očima. Za tanke i retke obrve, takođe je odlično rešenje. Nanosite ga u večernjoj rutini, redovno i ubrzo očekujte efekte. Za precizno nanošenje možete koristiti čistu četkicu.

Sastavljen od esencijalnih masnih kiselina, sadrži ogromnu količinu vitamina E, proteina i minerala. Tradicionalno, jedan je od najjačih prirodnih sastojaka u tretiranju raznih oboljenja kože i temena, zbog svojih višestrukih protivupalnih i antibakterijskih svojstava. U kozmetologiji ima široku primenu, neretko je glavni sastojak mnogih šampona i tretmana za kosu, čak i sredstava za čišćenje lica i mnogih sapuna.

Prilikom izbora, vodite računa da je ulje dobijeno hladnim ceđenjem. U nastavku vam izdvajam nekoliko predloga:

 

Galafarm ricinusovo ulje već duže vreme koristim za kosu, kako bih sprečila opadanje, a povremeno i za rast trepavica i obrva, ne nanosim veliku količinu

Ricinusovo ulje sadrži esencijalnu masnu i ricinoleinsku kiselinu, koje pospešuju cirkulaciju kože glave, a samim tim i rast kose, Alexandar Cosmetics

VZK, ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje, Herbateria

Naslovna foto: pinterest