Select Page
LA ROCHE POSAY EFFECLAR DUO: UPORNI BORAC PROTIV FLEKA I NEPRAVILNOSTI

Znate onaj osećaj kada pronađete proizvod koji uspeva da reši problem sa kojim se dugo borite. E upravo to sam pronašla u La Roche Posay Effeclar Duo(+) kremici. Osećaj da uporne fleke od bubuljica polako ali sigurno nestaju, koža postaje čistija, a njena tekstura lepša. 

Pre kupovine, čitala sam brojne pozitivne recenzije i na kraju dobila i preporuku dermatologa da je veoma efikasna. 

Ova krema namenjena je masnoj koži, koja je sklona pojavi bubuljica, akni i tamnih fleka. Njen glavni sastojak je Procerad: patentirani ceramid koji deluje protiv nastanka crvenih i smeđih fleka na koži. Osim njega tu je i Niacinamid: aktivni sastojak za intenzivan umirujući efekat. 

Kako deluje?

Brzo čisti kožu tako što otčepljuje pore

Otklanja postojeće bubuljice i mitisere

Sprečava pojavu novih bubuljica

Ublažava crvenilo 

Posvetljuje postojeće tamne fleke

Moja preporuka je da je koristite u večernjoj rutini, nakon umivanja adekvatnom umivalicom, a najbolje da ona bude iz iste Effeclar linije. O umivalici čitajte u narednom postu.

Preporuka je da kremu koristite samo na delovima lica na kome ima akni ili fleka od istih. Prilično suši kožu, te nije preporuka da je koristite za celo lice. Ukoliko primetite da koža postaje suvlja ili se peruta nakon izvesnog vremena, preporučujem vam Pantenol kremu ili serum sa hijaluronom koji će hidrirati kožu. 

U dnevnoj rutini ja koristim Vichy Normaderm kremu, o kojoj možete čitati ovde. Ona dovoljno hidrira i osvežava moju kožu. A kada primetim posebno suve delove, koristim Pantenol.

Effeclar Duo (+) je lagane, gelaste teksture, veoma brzo se upija, ne lepi se na koži, ne ostavlja tragove. Lično uvek biram kreme ovakve teksture jer mi samo takve prijaju.

Kod izraženih nepravilnosti, potrebno je vreme. Nemojte odustajati brzo, a ova kremica će vam zaista pomoći da se izborite sa njima.

Pišite mi svoja iskustva,

Jelena

Foto: livelovelaugh.co.rs