Select Page
VICHY SLOW AGE: SAVRŠEN IZBOR ZA ZIMSKU NEGU

Tokom zime, posebnu pažnju treba da posvetimo nezi lica i tela. Koža koja je osetljiva, na hladnoći, vetru i snegu lako puca, postaje dehidrirana i suva i veoma pati. Ako ne reagujemo preventivno, na koži se, neretko, pojavljuju osip, crvenilo i suvi pečati. Kasnije, njih je teže zalečiti. Zato kožu treba hidrirati svakodnevno, više puta.

Pronađite losion koji odgovara vašoj koži, koji je veoma bogat hidrantnim sastojcima, poput glicerina i pantenola i ne zaboravite da celo telo mažete barem jednom ili dva puta dnevno. Na linku ovde i ovde, pročitajte koje losione moja koža obožava.

Krema za ruke (preporuke pronađite ovde) takođe treba da bude nežna, hidrantna i nju je potrebno nanositi više puta, gotovo posle svakog pranja ruku. Osim toga, nosite rukavice i tako ćete zaštiti ruke.

Lice i vrat su posebno osetljivi, te verujem da žene najviše pažnje posvećuju njima. Ove zime, ja sam posebnu pažnju posvetila nezi i mogu vam reći da sam, posle dugog traganja, pronašla kreme koje mi savršeno odgovaraju. Jedna od njih je takođe Vichy kremica o kojoj sam vam pisala ovde. Druga je upravo Vichy slow age dnevna krema sa zaštitnim faktorom 30, sjajan izbor upravo za ove zimske dane.

Kako deluje?

Preventivno deluje na prve znakove starenja, kao što su sitne bore. Štiti kožu od štetnih uticaja, kojima je svakodnevno izložena (zagađenju, UV zracima). Preporuka je da je koristite pre nego što uočite ove promene na koži, između 25-28 godine. A takođe, ispravlja fine linije i sitne borice, ukoliko su se već pojavile i usporava njihovo nastajanje. Iz dana u dan, koža je sve više hidrirana, glatka i boljeg tonusa. 

Kada o sastojcima reč, kremica je bogata Vichy vulkanskom vodom i glicerinom. S obzirom da je u pitanju dnevna krema, nanosi se ujutru nakon umivanja. Tekstura je blago do umereno masna, ali se veoma brzo razmazuje i koža je brzo upija. 

Ono što je čini posebno primamljivom je i osvežavajući, lagan miris koji dugo ostaje na koži.

Ako je i vaša koža osetljiva, ova dnevna krema je moja topla preporuka u hladnim zimskim danima. 

Jedva čekam da probam noćnu iz iste linije.

Da li ste probale ovu kremicu i kakva su vaša iskustva? Pišite mi u komentarima ili na instagram stranici.

 

Foto: livelovelaugh.co.rs