Select Page
NAJBOLJE IDEJE ZA DEKORISANJE USKRŠNJIH JAJA

Bliži se vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa. Simbolika ovog praznika su jaja obojena u crvenu boju. Postoji mnogo priča vezanih za ovu tradiciju, a sve predstavljaju sećanje na Hristovo vaskrsenje. Osim crvene, jaja se farbaju u različite boje, raznovrsnim tehnikama, ukrašavaju cirkonima, šljokicama, sličicama…Ideja je bezbroj,, a ja vam u ovom postu izdvajam one nesvakidašnje, drugačije, posebno zanimljive i kreativne. Lepa vest je da vam za ove dekoracije ne treba puno vremena, samo malo mašte, krep papira, markera u boji i lepka. Pogledajte predloge i javite utiske kada isprobate…

Uskršnja jaja od voća i povrća

Možete ih dekorisati u obliku svog omiljenog voća ili povrća, jednako su lepa i ukusna. Evo nekoliko ideja. 

Šargarepu napravite tako što ćete tanko iseći trake od zelenog papira i uviti ih pri kraju. Stabljiku pričvrstite jakim lepkom na vrhu narandžastog jajeta. Tanjim markerom iscrtajte linije koje će imitirati teksturu prirodne šargarepe.

Za izgled jagode obojite jaje u tamno crveno-ružičasto i ostavite da se osuši. Koristite trajni marker da nacrtate „semena“ po celom jajetu. Isecite trake od zelenog krep papira i pričvrstite ih lepkom na vrh jajeta. Završite lepljenjem stabljike od krep papira.

Mahuna graška: Obojite 3 jaja u svetlo zelenu boju i ostavite da se osuši. Izrežite pravougaonik svetlozelenog krep papira. Jaja ubacite u sredinu krep papira. Uvrnite krajeve, gornji u obliku latica – kapice. 

Smajli jaja

Smajlići su univerzalni znak za pokazivanje emocija, a dobra su ideja i za ukrašavanje jaja. Savet: birajte samo one srećne, zaljubljene, najsmejanekisslaughingyelltongue-out

Za ukrašavanje, obojite nekoliko jaja u žutu boju. Uz pomoć crnog markera i tempera crtajte emocije.

Krofna jaja

Preslatke krofnice dobićete tako što ćete uz pomoć tempera crtati krug oko belih jaja, ostavljajući vrh u beloj boji. Kada se boja osuši, pažljivo lepite ukrasnu dekoraciju za kolače u raznovrsnim bojama i eto vaših krofnica.

 

Kaktus jaja

Jaja obojite u svetlo zelenu boju. Tankim crnim markerom crtajte teksturu kaktusa u obliku crta i tačkica. Na vrh zalepite roze krep papir koji ćete iseckati, tako da liči na peteljku. Sve to ubacite u male saksije, koje možete nabaviti u bilo kojoj radnji koja prodaje kućnu dekoraciju. Uz par kamenčića, ovi kaktusi će zaista izgledati originalno.

Konfete jaja

Jaja obojite u nežne, pastelne boje (lila, nežno roze, nežno plava). Nabavite mnoštvo konfeta u zlatnoj ili srebrnoj boji i uz pomoć lepka nanosite konfete na donju polovinu jaja. 

Balon jaja

Uz konfete idu i baloni, pa će ova balon jaja biti savršen odabir. Potrebno vam je nekoliko pravih balona, nenaduvanih, različitih boja…Isecite balon, njime omotajte jaje i zalepite. Na dnu zalepite kraj balona, tako da jaje izgleda kao vezani napumpani balon i eto žurke. 

 

Botanika jaja

Naizgled jednostavno, uz pomoć nekoliko boja: crne, zelene, crvene, roze…ova dekoracija napraviće od uskršnjih jaja pravo umetničko delo. Ipak, ako niste vešt slikar, možete da koristite isečke salveta (sa slikom biljki), koje ćete lepiti, ili oblike po kojima ćete crtati. Savet je da crtate temperama. I neka podloga uvek bude crna, kako bi cveće što više došlo do izražaja.

Hamburger jaja

Asocira na ukusne hamburgere ali je mnogo zdravije wink Za ovu originalnu dekoraciju potreban vam je krep papir koji ćete seći na tanke trake koje će da imitiraju sastojke u hamburgeru, uključujući senf, kečap ili zelenu salatu. Na vrhu nacrtajte nekoliko tačkica (susam) i vaš hamburger je spreman za degustaciju.

Izvor fotografija:
pinterest.com,goodhousekeeping.com, karaspartyideas.com, housebeautiful.com, studiodiy.com, thehousethatlarsbuilt.com